domingo, 1 de agosto de 2010

XV TROBADA DE CAMPANERS A CASTIELFABIB


                 


   Seguint en este xicotet parèntesi estiuenc, narraré ara l'experiència viscuda en la XV Trobada de Campaners de la Comunitat Valenciana.















                                                                                







A primers de mes de juliol vaig rebre una invitació per part dels campaners de Castielfabib per a reunir-me amb ells i amb els d'altres poblacions, per a celebrar tots junts la XV Trobada de Campaners.





El dia 24 de juliol, a les sis del matí (a causa de la meua excessiva obsessió per la puntualitat), eixim a la dita trobada la meua dona i jo. Arribem allí al voltant de les nou, com encara faltava una hora ens vam disposar a fer una volta per a veure la població, i esta va ser la nostra primera sorpresa, és una xicoteta població de muntanya,  en el  racó de Ademuz, on pareix que el temps s'haguera detingut, amb uns preciosos paisatges banyats per l'afluent Ebrón.
  

   





L'orde del dia va ser el següent:


10 h. Presentació per part dels campaners de Castielfabib.



11 h. Demostració de tocs propis per part de la majoria de grups assistents, on també vaig ser invitat per a realitzar algun dels tocs de Castalla, resultant-me massa complicat per assistir soles (confie que en la proxima trobada, el meu amic Pallisa ja m'acompanye i pugem realitzar algun). Finalitzant pels de la pròpia població amb el seu únic i exclusiu “volteig humà” on la persona dóna voltes agafat a la campana sense major amarrament que les seues mans i els seus peus, “un esdeveniment digne de veure” (i diuen que a Castalla som brutos…)




 13 h. Visita guiada per la població.



 14 h. Homenatge i entrega de ram de flors al campaner mort, en el cementeri.



 15 h. Menjar de germandat en l'alberg-restaurant Els Centenars on ens van obsequiar amb un suculent menjar típic de la població.




 17 h.  Presentació d'un vídeo sobre la història i tradicions de la població, i després una reunió en què Francesç Llop va proposar la creació d'una federació de campaners per a protegir la conservació de les campanes així com la tradició i costums tipiques a cada poblasio dels seus tocs.










No hay comentarios:

Publicar un comentario