domingo, 3 de octubre de 2010

TASCA DE MANTENIMENT DE LES CAMPANES




           

       El dia 21 d'agost d'este  2010, tal com solem fer tots els anys, ens decidim a fer el manteniment de les campanes. Com en esta ocasió no érem molts, pensem en matinar a veure si ens donava temps a realitzar-se'l a les 5 campanes.





      Ens reunim a les 7 h. del matí, Oscar, Fran i jo, sense oblidar el nou fitxatge que va ser el fill de Fran, Kiko, que amb tan sols 12 anys, allí estava disposat al que fera falta i amb molta il·lusió.

                                                  


















       Pugem el xicotet equip al campanar i la primera tasca que desenrotllem va ser muntar el andamiatge per a tindre accés a la campana "xicoteta" per trobar-se elevada sobre “la dejuni” a continuació la col·loquem boca per amunt i vam procedir a apretarli-li tots els tornillos i tuerques, revisem l'estat de les cordes que lliguen el batall i tambe la cadena del motor per a volteig, enguany decidim no pintar els ferros ni envernissar la fusta perquè es trobava en bon estat per realitzar-ho en anys anteriors, després d'acabar amb esta campana desmuntem el andamiatge i vam ferles totes progressivament de menor a major com he mencionat sense el andamiatge perquè estes quatre ja s'alcansen bé.







      Al voltant de les 9h. Del matí i quan estàvem començant amb la mitjana ens ve un nou reforç, Tomás, que ve amb moltes ganes i donant-nos un gran espenta.



       Sobre les 10 del matí ens assistix un dubte, esmorzem o no esmorzem,  la veritat és que ja estàvem tots amb fam i amb ganes de fer un alto en el camí, però Oscar va proposar que no ens n'anarem perquè cabia la possibilitat d'acabar-les al migdia i no tornar a la vesprada.



       Sobre les 11 del matí, una telefonada ens trenca els esquemes, Tomás havia d'absentar-se, tornant-nos a plantejar deixar alguna de les grans per a la vesprada.



       No havia passat mitja hora i nou reforç, Marcos i la seua família que venien a ajudar-nos en el que pogueren, al voltant de les 14 h. Ja teníem les 5 campanes, amb tots els seus tornillos i tuerques apretades, els batalls revisats i les cadenes tensades i ajustades per als voltejos de les pròximes festes patronals




       Com no podia faltar a l'acabar ens en vam anar a prendre'ns unes cerveses per a celebrar que teníem la tasca conclosa i les campanes en perfecte estat.





.

No hay comentarios:

Publicar un comentario