sábado, 1 de enero de 2011

AVERIA EN LA CAMPANA DE LA ERMITA

.









      Tal com es sol dir:”Sempre plou quan no hi ha col·legi”. Doncs bé, així és el que ha ocorregut el dia de Nadal amb esta campana.









             (Grup de col·laboradors i col·laboradores, sempre disposats a ajudar en el que faça falta,     ancabesats pel Rector D. Salvadors Valls.)


      El dia 4 de setembre després de l'entrada de la patrona en l'ermita, em vaig adonar que després de parar-la durant uns segons més esta va continuar voltejant. Li vaig comentar asò a Fran i arribem a la conclusió que deuria ser el relé de volteig que s'havia quedat apegat o alguna interferència del comandament a distància que té per a poder-la accionar des de la parròquia o qualsevol altre lloc.










        Com no va tornar a succeir, no li vam donar major importància a l'assumpte, però decidim que fins que tinguérem la certesa que és el que va ocasionar l'anomalia estaríem presents ell o jo en els successius voltejos d'esta campana pel que poguera ocórrer.


      El dia 7 de desembre, vespra de la Inmaculada, estant Fran present en el volteig del mig dia, va tornar a succeir, es va quedar voltejant uns segons més del temps establit, igual que em va ocórrer a mi al següent dia 8 en el volteig de les 8 del matí.







      Com l'accés a esta campana és complicat perquè cal retirar un filat de protecció per a la teulada de la casa dels majordoms i travessar tot esta d'un extrem a l'altre, decidim a pujar per a anul·lar el receptor de radiofreqüència que té instal·lat en el quadro de contactors un dissabte al matí abans de Nadal, i així ho vam fer.




      Pareixia que l'averia estava localitzada perquè en els successius voltejos no va tornar a succeir, però no va ser així. El dia de nadal en el volteig de les 13 h. va tornar a succeir, per la qual cosa decidim el següent dia 26 diumenge, quedar de bon mati per a localitzar i reparar definitivament esta avaria, perquè sent les dates que són, amb tants tocs com s'han de realitzar deu estar tot en perfecte estat.






       Després de revisats l'ordinador i els seus reles, així com la instal·lació elèctrica, vam donar amb l'averia, que no era una altra que el propi contactor per al motor que unes vegades es quedava enclavat després de deixar-lo sense corrent, tant en l'alimentació de la bobina com en els contactes d'entrada i eixida, i altres no.





Ha sigut una averia realment curiosa perquè després de retirat el contactor de la seua ubicació i estant en el sòl sense tensió ni cables, seguia enclavat durant 4 o 5 minuts. A continuació col·loquem un altre de nou i a funcionar sense problemes.





                                   (Contactor averiat)






.









.

No hay comentarios:

Publicar un comentario