martes, 4 de enero de 2011

RESTAURASIÓ DE LA FATXADA DE L´ ESGLÉSIA I CAMPANAR






.



MUNTANT LA BASTIMENTADA EL DIA 03-01-11





     I per fi pareix que va arribar el moment., després de donar algunes dates en què començaria esta restauració, com primers de setembre o octubre, ara sí pareix que ha arribat el moment.





     Estem encara amb el carrer major alçat, i sense poder circular per ell, quan de sobte ens trobem que el dia 21 de desembre del 2010 van començar a muntar la bastimentada en la base del campanar.











                                   (Carrer major en obres)




     En principi créiem que per al Nadal tindríem tota la fatxada coberta, però només es van muntar un parell de bancades, supose que per a mentalitzar-nos que estaven pròximes les obres.





     Segons la informació rebuda pel rector D. Salvadors Valls, estes obres començarien definitivament el 10 de gener, i segons pareix es pretenia que per a eixa data ja estiguera tota la bastimentada muntada, cobrint-se tota la fatxada principal i els quatre laterals del campanar fins a la barana superior, deixant-se tot el lateral de la part esquerra de la nau, i porta del baptisteri per a una vegada conclosa esta primera fase.









     Per fi el dia 3 de gener vam poder percebre com realment açò seria així, a mitat del matí es va presentar l'empresa especialista en muntatge de bastides per a este tipus d'obres en monuments i ja van començar seriosament a anar cobrint-ho tot.













     Confie que esta restauració quede millor que la que sa fet recentment en la part posterior de l'Església, la qual al meu curt entendre, deixa prou que desitjar, apreciant-se en tota la pedra distints tons de color, veient-se la forma de les cases aderides, inclús havent contraforts que tenen tres tipus de material diferent en la rejuntada de la pedra.







                              (Restaurasio poc encertada)





     Esta proxima restauració, segons es diu, inclou la fatxada amb la portalada central, la lateral, arcades de  les vidrieres, tot el campanar, exterior i interiorment, alhora que la seua instal·lació elèctrica i inclús el sòl de la sala de campanes que probablement serà de marbre.











     Tota una autèntica meravella si es realitza amb ganes dedicació i interés, sent açò al meu entendre des de fa molts anys una necessitat.




                                  (Campanes sense movilitat)




     Durant el temps que duren estes obres, els tocs de campanes es van a veure tremendament minvats, especialment els voltejos que a penes sonaran, exceptuant els dies que no s'estiga treballant ni hi haja bastimentades ni utensilis de l'obra que puguen obstruir la seua mobilitat. Alguns repicaments es podran efectuar-se encara que tampoc tots perquè hi haurà un temps, segons ens van afirmar, que les campanes estaran tapades amb plàstics per a protegir-les de l'obra.











VOL GENERAL SOLEMNE DEL DÍA 31-12-10.



(PAREIX QUE DE MOMENT ENS CONFORMAREM AMB SENTIR-LES EN VÍDEO)






.

No hay comentarios:

Publicar un comentario