lunes, 14 de marzo de 2011

LA CREU DELS JÓVENS A CASTALLA



.





                                                       

























          Tal com estava previst, este dimarts 8 de març va arribar a Castalla la creu de les jovens i el icono de la Mare de Déu. Els voltejos per  a la seua recepció van ser els previstos i anunciats en l'article anterior amb l'excepció que esta es va retardar en la seua arribada tres quarts d'hora, per la qual cosa vaig haver de prolongar els voltejos fins a la arribada. Els voltejos que vaig realitzar van ser els típics processionals, alternant les campanes xicotetes i realitzant volteig general a la seua arribada en el furgó i entrada al convent.






















                                    



                                                                                                                                   























          Eixa vesprada va estar molt carregada d'esdeveniments, a les 7.30 h. va ser el trisagi i reserva solemne del Santíssim en la parròquia, on com ja vaig narrar que vaig haver de suplir els voltejos per repicaments d'imitació, després de finalitzar sobre les 8.15 h. ens en vam anar tots junts al convent per a rebre la creu, la sorpresa va ser molt gran perquè a l'arribar allí, ja estava el parc (glorieta) ple de gent, però va ser major sorpresa encara que a l'entrar en el convent ja es trobava este també abarrotat. (És curiós que en este temps en què vivim immersos en tantes crisis, inclús de fe, com esta creu pot mobilitzar tan gran quantitat de persones).







                                                                  







































         Com l'acte que s'anava a realitzar era un viacrucis no tenia previst realitzar més voltejos de campanes, però van ser diverses les persones que es van acostar a mi per a demanar-me que voltejara com si d'una processó es tractara, així ho vaig fer fins que la creu i el icono van eixir a la porta, on va començar el viacrucis. (És gratificant i alagaor que hi haja tanta gent desixant gaudir sentir-les)










































          Este viacrucis va ser realitzat per tots els grups de la parròquia, encarregant-se cada un d'ells d'una estació. Durant el trajecte la creu i el icono eren portats per tota la gent que va tindre voluntat de fer-ho, principalment jóvens. Van ser moltes les mans que es van agafar a ella, encara que només fora per a tocar-la o portar-la un curt espai. (Es van repartir com a record 1000 xicotetes creuetes, beneïdes en l'esdeveniment,  250 mocadors, encara que a la majoria no ens va arribar res, i estampetes com la que hi ha en l'encabesament de l'article al finalitzar l'acte.)



                                  


          A l'arribada i entrada en l'ermita, lògicament la campana no la voltege, perquè la multitud entrava en silenci i oració.



 














                                                                                   
















           Ja dins de l'ermita i davant de la imatge de la Patrona la Verge de la Soledad ens va dirigir la paraula el vicari episcopal i anterior rector de Castalla D. José Abellán així com l'actual D. Salvadors Valls i un seminarista, a continuació el grup de confirmació va realitzar una reflexió.






























                                                                                        

















         Per a l'eixida, i despedida de la creu i del icono, si que va ser amb la campana de l'ermita al vol com a colofó final.















.

No hay comentarios:

Publicar un comentario