lunes, 21 de marzo de 2011

Restauració campanar i fatxada



.




















          Com la majoria heu pogut comprovar les obres seguixen el seu curs avant. En principi estava previst que per al dia 28 de març vingueren de conselleria per a fer la seua inauguració a falta del lateral esquerre, però tal com vaig dir en anteriors articles no crec que per a eixa data puga estar lliure de bastimentades.






















          La balustrada de la terrassa del campanar s'ha netejat tota amb aigua a pressió (no sé si es canviaren alguns dels balustres perquè estan en molt mal estat, es troben lligats amb fils d'aram i reformats amb ciment des de la restauració de 1986).















          Exteriorment ja es troba pràcticament tot el campanar amb la pedra rejuntada i neta, també ho està ja en part la fatxada principal.















         La portalada ja té els acabaments superiors col·locats i part del segon cos (com es pot veure en les fotos s'ha recuperat la forma original d'estos acabaments, encara que el central jo no acabe de veurel clar en la foto, pareix que siga un poc més gran i diferent, però no estos cinc borlos tan aliniats).












          Per dins el campanar està amb molt poca evolució, s'ha netejat ja quasi tota l'escala, eixint la pedra en un to molt més clar, com es pot veure en el contrast que presenten les fotos.

































          Si no es canvia de paréixer durant esta setmana, es muntaren les bastimentades en el lateral de la porta del baptisteri.
















          Esta setmana passada, també s'han fet els cates per a veure com es trobava el pis de l'església, on s'ha pogut comprovar el que ens recelàvem, que  eixes elevacions només han sigut en el pis de terratzo, trobant-se l'anterior de pedra de carreu pla i sense haver patit cap alteració (probablement es deurà a condensació d'humitat i a la falta de juntes de dilatació).














          Segons Juan Antonio Mira Rico, s'ha trobat un altre rellotge solar més xicotet que el que hi ha a la part esquerra de la fatxada, este està situat en un lateral del campanar i és de reduïda grandària.





          
          També durant esta setmana, es desmuntarà la vidriera central i se la emporten per a la seua restauració per trobar-se en prou mal estat, encara que açò no entra en el pressupost de la fatxada i campanar, haurà de ser sufragat per donatius dels feligresos o per “la cistella” de la parròquia (no entenc com en un pressupost de 476.250 € no hi ha 4.000 €  per a esta preciosa vidriera, encara que també és cert que estos edificis s'han alçat i mantingut fins als nostres dies amb l'aportació voluntària de la feligresia, sense que les institucions públiques hagen contribuït fins esta actuació, ja era hora!)




















.

No hay comentarios:

Publicar un comentario