jueves, 7 de abril de 2011

RESTAURASIÓ DEL CAMPANAR I FATXADA

                             



                                   ESTAT DE LES OBRES







          A poc més d'una setmana per a la celebració de la Setmana Santa, les obres de restauració del campanar i fatxada de l'Església, seguixen amb total normalitat.













          Com es pot apreciar en les fotografies el campanar exteriorment ja està pràcticament acabat, encara que interiorment té molt poca evolució. La portalada es troba també prou avançada, havent-li donat a la pedra nova un to de color semblant a l'antiga (tot un encert des del meu punt de vista ja que de no fer-ho al final haguera paregut un “mapamundi”)










           En el lateral del baptisteri ja està tota la pedra neta faltant la seua rejuntada, així com la reparació del deteriorament de la volada i del clavill, al qual al buidar-li els morters que tenia es veu tremenda, encara que interiorment en els últims anys a penes ha obert.













           La vidriera central es troba amb la part més deteriorada desmuntada i restaurant-se en una empresa especialitzada en estos treballs. Segurament esta setmana que ve es portarà per a muntar-la i restaurar la resta ací  i col·locant-li també un vidre per a protegir-la.






  
           La porta principal es troba en ple procés de restauració, per a això es van a recuperar els antics portons massissos de fusta, retirant els actuals de ferro i de vidre. S'ha arenat també la xapa exterior per a eliminar-li totes les capes de pintura.










            Al rellotge del campanar també se li estan fent els vidres nous perquè estaven d'autentica pena, no sé ni com es mantenien. Este pròxim divendres ja es muntaran estos vidres, deixant el central amb les fletxes del rellotge per a dilluns que ve, venint l'empresa Tècnica i Artesania 2001 per al seu muntatge, ajust i posada en marxa.






           Segons m'ha comentat el rector D. Salvadors Valls, es pretén per part d'Ajuntament, que per a divendres que ve 15 de abril estiguen totes les bastimentades retirades per a procedir a la seua inauguració, (a títol personal, crec que açò pot ser excessivament precipitat, ja que des del meu curt entendre veig que continua havent  molt de treball per realitzar. Al meu pareixer hauria de destapar-se només la porta per a realitzar totes les processons amb normalitat i també les campanes per a poder realitzar tots els tocs i voltejos propis de Setmana Santa, i continuar acabant l'obra amb el temps que es necessite, ja que acabar les coses amb presses implica no dedicar-li el seu temps i per això no tindre ben rematats els acabamens).




















.

No hay comentarios:

Publicar un comentario