domingo, 5 de junio de 2011

Canvi de la campana de Sant Pascual “MARE DE DÉU DELS DOLORS”
















            La festa de Sant Pascual Bailon, ací a Castalla, es celebra el cap de setmana pròxim a esta commemoració, però procurant que no coincidisca en el mateix en què també es celebra la festa de Sant Isidre, per celebrar-se la fira, i procurant que una festivitat no eclipsi a l'altra.











           Com ja vaig narrar en l'article de la història de les campanes del convent, la xicoteta que hi ha col·locada en este campanar és l'única que no és propietat de la parròquia, pertany a esta confraria, per tal motiu, quan ve el cap de setmana en què es celebra esta festa, és baixada d'este campanar i col·locada en l'espadanya de l'ermita de Sant Pascual.










           Enguany 2011, ens ajuntem Víctor, Fran  i jo per al desmunte i baixada del campanar el dia 18 de maig a les 9 de la nit, baixant-la per l'interior del campanar manualment amb una corda per ser una campana de reduït pes, l'endemà 19 van vindre al convent per part de la confraria de Sant Pascual Silva Marco i Estruch per a portar-se-la i posteriorment col·locar-la en l'espadanya de l'ermita.









           Per a esta col·locació en l'espadanya van comptar enguany per primera vegada amb el camió ploma del M.I. Ajuntament (a veure si estén l'exemple i des d'esta institució són conscients que en el campanar del convent també es puja i es baixa i es presten per a tirar-nos un “cable”)  













           La festa es va celebrar el dissabte 21 de maig realitzant-se durant tot el dia continus i constants voltejos alternant-se diverses persones per a tal finalitat, portant-la per descomptat a mà, perquè la campana consta a un lateral de cigonyal per a volteig a mà i a l'altre lateral de pinyó per a volteig elèctric, que és el que es sol realitzar durant la resta de l'any quan està col·locada en el convent.










           El dia 24 de maig ens vam tornar a ajuntar Víctor, Fran i jo junt amb el rector D. Salvador i Silva Marco qui després de portar la campana es va quedar per a ajudar-nos en la pujada al campanar i col·locació. Després de concloure esta col·locació ens en vam anar tots junts a prendre'ns una “cerveseta”, com és propi ací a Castalla per a celebrar tots els esdeveniments. 


















2 comentarios:

  1. Hola. Segons ens dius en l'entrada dels tocs del tridu a la Patrona, esta no pujarà com és normal per aquestes dates a l'ermita per trobar-se en obres. Series tan amable de comptar-nos en una altra entrada de què es tracten eixes obres? GRÀCIES.

    ResponderEliminar
  2. Eixe tema té poc o res a veure amb el que és este blog, però tal vegada tingues raó i puga resultar interessant per a algunes persones l'informar i deixar constància de les actuacions que s'estan duent a terme en l'ermita. Intentaré, si tinc temps, a finals de setmana fer una entrada referent a eixe tema.

    ResponderEliminar