lunes, 25 de julio de 2011

Jornada de portes obertes

 

 

 

  

 

 

                                              Antiga imatge de la Patona destruïda en 1936

 

         Dissabte que ve dia 30 a les 7.30 h. de la vesprada tindrà lloc en l'ermita de la Preciosísima Sang una jornada de portes obertes per a poder veure de primera mà les actuacions que s'estan duent a terme en el cameri de la Mare de  Déu  en la Ermita . 


 

                                                                         Anys 70

 

 

 

                                                                     Actualitat

          Sé que esta actuació no té res a veure en el que és este blog, però vull contribuir amb la meua modesta aportació per a des d'ací col·laborar amb Juan Antonio Mira (tècnic de patrimoni de Castalla)  i que siguen sabedores el màxim de persones possible, perquè considere que açò requerix un gran esforç tècnic i humà per a poder informar i que siguem coneixedors del valor del patrimoni que tenim, i per això pense que tots hem de col·laborar en la mesura de les nostres possibilitats.

 

 

                                                                  Anys 60

 

 

          Aprofite des d'ací per a felicitar a Juanan per la gran labor que està realitzant a favor del patrimoni de tots “els castelluts”,  i a continuació vos pose el seu enllaç i el seu comentari referent a este tema.

 

 

                                 
                                                   Actualitat


http://arepaccastalla.wordpress.com/


•Dissabte 30 juliol 2011 • 


          Des de fa un temps el bloc es troba, per diverses raons, molt tranquil. Però ara ha arribat el moment d’alterar eixa tranquil·litat amb unes bones notícies, relacionades amb l’església del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla, és a dir l’Ermita de la Sang.

          Com sabeu, des de fa dos mesos les pintures del cambril de la Mare de Déu estan en procés de restauració. Per a que totes les persones interessades puguen comprovar els resultats, conèixer de primera mà el procés d’actuació seguit, així com algunes pinzellades històriques d’aquesta emblemàtica construcció; la Regidoria de Patrimoni Cultural, mitjançant el Servei Municipal de Patrimoni Cultural de Castalla, organitzarà unes jornades de portes obertes. Aquestes tindran lloc el pròxim dissabte 30 i començaran a les 19:30 hores en el propi temple. Les places són limitades, així que vos anime a apuntar-vos en el telèfon del 669743440 o en el correu electrònic. patrimoniocultural@castalla.org.











           D’altra banda, cal assenyalar que la importància patrimonial de l’ermita ja ha sigut reconeguda per la administració autonòmica. El temple ja conta amb la seua pròpia fitxa, codi 03.27.053-032, dins de l’Inventari del Patrimoni Cultural Valencià, com a bé de rellevància local (BRL) amb la categoria de monument d’interès local -esta mateixa declaració i categoria és la que tenen el Convent de Sant Francesc de Paula i de l’Església Parroquial de la Mare de Déu de l’Assumpció. Aquest reconeixement també serveix per a enaltir la importància del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla on, de moment, ja hi ha dos béns d’interès cultural –el castell i les muralles de la vila-, i un bé de rellevància local –l’Ermita de la Sang.




                                                         Mare de Dèu i l'ermitá

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario