viernes, 19 de agosto de 2011

DOBLE AVARIA














           Després de huit mesos sense patir cap tipus d'avaria en ninguna de les 10 campanes, este mes d'agost pareix que s'hagen posat d'acord dos d'elles per a donar algo de guerra:






      1 Avaria en el martell de repicament de la campana mitjana de la parròquia.
 


           Són diversos els tocs en què es distingix el sonar d'esta campana, concretament en el toc a difunts es realitza una alternança de campanades entre ella, la “dejuni” i la "segona", per això quan una deixa de sonar es detecta ràpidament, concretament a finals de juliol d'este 2011, en un enterrament vaig percebre que fallava només en algunes campanades. A primers d'agost, m'ho va confirmar el rector D. Salvadors Valls i el sagristà José Leal.








           Després de comprovar-ho en l'ordinador, vaig percebre que de cada deu campanades fallaven dos o tres, i en tan sols una setmana va deixar de sonar per complet.



 

                                (Antiga ubicació del quadro amb contacte visual amb les campanes)

           Com ja he comentat en algun altre article, no sé a qui se li va ocórrer, però es va quedar tranquil, la brillant idea de desplaçar el quadro de contactors a la sala del rellotge, per este motiu a l'accionar-lo no es té contacte visual amb les campanes per a poder detectar l'anomalia, i per això des d'ara, sempre fan falta dos persones per a efectuar les comprovacions.
 




                                 (Nova ubicació del quadro en el rellotge sense contacte visual)


           Quedem Fran i jo per al  dissabte 13 al matí, per a tindre-lo solucionat per a les festes de l'Assumpció i Sant Roc.

 






            Després d'efectuar les proves oportunes, percebem que fallava un dels quatre contactes del contactor d'esta campana, i vam procedir a canviar-lo, funcionant des d'eixe moment perfectament.


        






             2 Avaria en la campana superior o tercera del convent.
 






           Encara no ens havíem relaxat pensant que ja estava tot solucionat, quan en estos mateixos dies va deixar de sonar també esta campana.

 





           Quedem novament el dia 17 per a comprovar de que avaria es tractava, i va ser molt més fàcil de detectar que l'anterior perquè el martell estava reposant sobre la campana i amb el moll de retrocés trencat.

 





           Com vam tindre la sort que ens quedava un de repost que ens va aconseguir Víctor “Pagan”, vam procedir a canviar-se'l, resultant algo entretingut, més que per la tasca en si, per la mala accessibilitat que hi ha en esta campana.









           Amb esta nova reparació de moment ja estan totes les campanes en perfecte estat, de totes les maneres segurament durant esta setmana que ve realitzarem les tasques anuals de manteniment.







No hay comentarios:

Publicar un comentario