miércoles, 9 de mayo de 2012

MEMÒRIA DE LA BENEDICCIÓ DE LA NOVA CAMPANA DE L'ERMITA



            Tal com estava previst el dissabte passat 5 de maig, vespra del dia de la mare, va tindre lloc la benedicció d'esta nova campana per a l'ermita de la Preciosísima Sang de Crist.





            A les 8 de la vesprada va començar puntualment la celebració de l'Eucaristia, en la que després de l'homilia va tindre lloc la benedicció. L'església es trobava abarrotada de públic, havent de quedar-se moltes persones de peu per no haver-hi suficient espai. En el primer banc es trobava en representació del M.I. Ajuntament la regidora Paqui Guill i Ildefonso Verdú en representació de la Confraria de la Preciosísima Sang i de tots els majordoms, oficiant la celebració el rector de la localitat, i presidint en l'altar major la imatge de la nostra Patrona la Santíssima Mare de Déu de la Soledad Gloriosa.







            Durant l'homilia, el rector D. Salvadors Valls va fer menció de la importància de les campanes en la vida social i més concretament per a tots els catòlics, també va puntualitzar de la importància per a la comunitat cristiana sobre la benedicció d'una nova campana, ja que ella ens recordara diàriament la presència de Déu entre nosaltres i  de la Mare de Déu,  la nostra Patrona, a qui està dedicada esta campana, ja que durant tres vegades al dia la saludara i ens invitarà al rés de l'àngelus. També va tindre especial menció a la família que  en este temps de crisi ha tingut el detall de fer l'esforç i regalar esta nova campana, indicant que era un preciós gest en este dia de la mare regalar-li a la Mare de tots els “castelluts” un obsequi tan singular.






            Després de l'homilia va tindre lloc la benedicció; un volteig general de campanes va anunciar a tot el poble el moment tan significatiu, a més que es podria considerar que expressaven l'alegria de tindre una nova companya entre elles. La campana es trobava situada en l'altar major, fent-la sonar el rector després de la benedicció.






           Al concloure la missa li va realitzar el capellà el seu primer volteig, ja que esta es trobava col·locada sobre un cavallet de metall, i a continuació em va indicar que li prolongara jo eixe primer volteig, després de finalitzar el qual, moltes persones es van acostar per a fotografiar-se junt amb la nova campana. En una futura entrada desglossaré tot sobre ella, així com els seus gravats i inscripcions.





.

No hay comentarios:

Publicar un comentario