sábado, 12 de enero de 2013

EL VOL DE LA CAMPANA MENUDA DEL CONVENT




            En les pròximes setmanes tinc previst editar un video denominat “VOLTEIG GENERAL SOLEMNE A CASTALLA”, per a açò en aquestes passades festes Nadalenques he demanat a alguns amics i coneguts m'ajudaren amb les seues càmeres per a realitzar enregistraments des de diversos punts i sobretot dels quatre angles de cada campanar.









              El dia 24 de desembre, vespra de Nadal, ens centrem més concretament en el campanar de la Parròquia, tenint també algunes càmeres en el castell, on també captaren la campana de l'Ermita; i ja el dia 31, vespra d'Any Nou, ens centrem en aquesta ocasió en el del Convent, sent infructuos l'enregistrament  perquè la campana xicoteta no va aconseguir alçar el vol. Després de finalitzar el volteig, pugem per a percatarnos de que anomalia havia succeït, observant que a la vista estava tot en perfecte estat, accionant-la en diverses ocasions des del contactor situat en el quadre de contactos en la sala de campanes i observant que funcionava perfectament, per la qual cosa vaig decidir deixar-la operativa per les dates en què estàvem i ja el dia 2 amb tranquil·litat per “estar de vacances”, realitzar-li una revisió més exhaustiva.






            El dia 2 sobre les deu del matí vaig procedir a localitzar l'avaria, realitzant la mateixa prova anterior, on el motor novament ja no aconseguia alçar la campana, deduint per açò que l'anomalia hauria d'estar en el condensador, a pesar de ser nou i a simple vista semblar en perfecte estat, Després de la seua substitució va començar a funcionar be, fins i tot tenint més força en l'arrancada que abans, per la qual cosa deduïsc havia de tindre algun defecte de fabricació. (Sembla que hem començat bé l'any 2013 referent a avaries).






             Novament vaig haver de mobilitzar a la majoria dels càmeres per a poder repetir aquesta filmació ja el 5 de gener, vespra de Reis. Ara solament em queda reunir totes les gravacions per a arxivar-les per separat i realitzar un muntatge unint-les en un sol vídeo, on es puguen sentir les deu campanes operatives de les onze existents en l'actualitat a Castalla.






              Vull constatar i per descomptat agrair la total disponibilitat existent en la població de Castalla amb el tema referent a les seues campanes, ja que tant aquesta com en anteriors ocasions, s'han bolcat totes les persones a participar i col·laborar en les qüestions en les quals he sol·licitat ajuda, sent en aquest cas concret, unes prestant les seues càmeres, unes altres realitzant els enregistraments des de les seues cases, unes altres acudint a punts concrets sol·licitats, i com no, a les persones que han accedit de molt bon grat permetent realitzar aquests enregistraments des de les seues finestres, balconades, terrasses, hort i fins i tot teulades.


                             A TOTS ELLS MOLTÍSSIMES GRÀCIES







.

No hay comentarios:

Publicar un comentario