domingo, 24 de febrero de 2013

VOLTEIG PER BENET XVI



               Durant l'any hi ha tocs els quals per falta de temps encara no estan narrats en aquest blog, un d'ells és el volteig de la campana xicoteta, que tots els dijous sobre les 18.30 h. realitza per a anunciar a la població que en aqueix moment està tenint lloc l'Exposició Major del Santíssim, per a estar durant una hora en oració.




              Normalment la Exposició té lloc en l'altar de la capella del Santíssim Sagrament, però hi ha vegades en què té una singular excepcionalitat i per açò es realitza en l'altar major de la parròquia. Lògicament quan açò és així els tocs de campanes també són diferents, adaptant-se a la celebració.



          Aquesta excepcionalitat va a tenir lloc D.M. aquest pròxim dijous 28 de febrer on la Exposició tindrà lloc baix el baldaquí de l'altar major, per a revestir de major solemnitat i per descomptat de molta més cabuda de fidels, perquè aquest temps d'oració va a oferir-se més concretament pel nostre actual Papa Benet XVI, el qual en aquesta mateixa vesprada finalitza el seu Pontificat, i per la pròpia Església que, a conseqüència d'açò, entra en un temps de grans esdeveniments (seu vacant, conclave i elecció del nou Papa).





            La renúncia al Pontificat és un cas sense precedents en la nostra història recent, ja que l'últim cas esdevingut va ser fa cinc segles, per açò aquesta finalització del Papat per a les campanes també serà sense precedents, perque és el primer Papa que arriba i es retira emmarcat en dos voltejos generals solemnes. El normal és que comencen amb  aquest volteig general i que finalitzen amb el toc a difunts propi del Papa (16 driangs).



         Aquest volteig general solemne s'efectuarà a la Parròquia, Convent i Ermita a les 20.00h. d'aquest dia 28 de febrer de 2013, hora exacta de conclusió del Pontificat de Benet XVI (vull ressaltar que després de la seua elecció el 19 d'abril del 2005 i a tant sols uns minuts de la "fumata blanca” les nostres campanes unint-se a la majoria de la resta del món van anunciar a la població el “HABEMUS PAPAM”)



            És molt d'agrair la labor realitzada per aquest gran home al capdavant “del timó de la barca de Pere” en aquests anys tan complicats i tan convulsos per a tota la humanitat, ressaltant la seua gran senzillesa i profund amor a l'Església, “humil treballador en la vinya del Senyor” tal com ell es va definir en arribar al Pontificat, i passant a partir d'aquesta data, segons les seues pròpies paraules en el seu últim Ángelus com a Papa del dia 24 de febrer en la plaça de Sant Pere “Em retire per a seguir orant i treballant per l'Església des d'una forma més adecuá a la meua edat i les meues forces” (al meu entendre ens ha donat un gran exemple a tota la humanitat de servei i d'humilitat).

                 GRÀCIES  SANTITAT









.

No hay comentarios:

Publicar un comentario