sábado, 6 de julio de 2013

Canvi de la campana de Sant Pascual "MARE DE DEU DELS DOLORS"

           
                Per diversos motius aliens a la meua voluntat m'ha resultat pràcticament impossible portar el blog ben actualitzat, per la qual cosa demane disculpes als seguidors, comprometent-me en les pròximes setmanes a intentar posar-lo al dia.






            La festa de Sant Pascual Bailon, ací a Castalla, es celebra el cap de setmana pròxim a esta commemoració, però procurant que no coincidisca en el mateix en què també es celebra la festa de Sant Isidre, per celebrar-se la fira, i procurant que una festivitat no eclipsi a l'altra.





           Com ja vaig narrar en l'article de la història de les campanes del convent, la xicoteta que hi ha col·locada en este campanar és l'única que no és propietat de la parròquia, pertany a esta confraria, per tal motiu, quan ve el cap de setmana en què es celebra esta festa, és baixada d'este campanar i col·locada en l'espadanya de l'ermita de Sant Pascual.




           Enguany 2013, ens ajuntem Fran, Victor i jo per al desmunte i baixada del campanar el dia 23 de maig a les 7 de la vesprada, baixant-la per l'interior del campanar manualment amb una corda per ser una campana de reduït pes.



        



           La festa es va celebrar el dissabte 25 de maig, realitzant-se durant tot el dia continus i constants voltejos alternant-se diverses persones per a tal finalitat, portant-la per descomptat a mà, perquè la campana consta a un lateral de cigonyal per a volteig a mà i a l'altre lateral de pinyó per a volteig elèctric, que és el que es sol realitzar durant la resta de l'any quan està col·locada en el convent.





           El dia 27 de maig va vindre novament Cesar per a entregarnos la campana i ens vam tornar a ajuntar Víctor, Fran i jo per a tornar a muntarla al campanar i recol·locala. Després de concloure esta col·locació ens en vam anar tots junts a prendre'ns una “cerveseta”, com és propi ací a Castalla per a celebrar tots els esdeveniments.











.

No hay comentarios:

Publicar un comentario