domingo, 14 de julio de 2013

TASCA DE MANTENIMENT DE LA CAMPANA DE L'ERMITA




            Com per aquestes dates es compleix el primer aniversari de la col·locació d'aquesta nova campana en la espadanya de l'ermita, i encara que durant l'any han sigut un parell de revisions les efectuades sobre ella, hem pensat que abans de la pujada de la Patrona a la seua Ermita (que va ser el 9 de juny) hauríem de realitzar-li una revisió molt més exhaustiva.


            Per a açò el 4 de juny, ens vam posar Fran i jo mans a l'obra, procedint a desmuntar part del jou per a tenir accés a totes i cadascuna de les rosques, i pegar-li una bona apretada, ja que la fusta que aisla l'ansa de la campana del metall del jou havia minvat algun mil·límetre.




            Després de totes les rosques ben apretades, el següent pas va ser revisar el bon estat del batall així de com de les cordes per al seu amarre.



            Finalment vam procedir a greixar els rodaments dels coixinets de asentament de la campana, així com de totes les zones de fricció del martell de repic.




            Després de tenir-la ja en perfecte estat per als voltejos de la pròxima pujada de la Patrona, el següent pas va ser procedir a la seua programació per a tal esdeveniment.








1 comentario:

  1. Hola la nova adresa de les campanes de atzeneta es
    http://campanersdeatzeneta.jimdo.com/
    per a que l'actualitzeu
    moltes gracies

    ResponderEliminar