sábado, 26 de abril de 2014

Divina Misericòrdia i Canonització de Joan XXIII i Joan Pau II





               La Festa de la Divina Misericòrdia es celebra el primer diumenge després del Diumenge de Pasqua i és una devoció cristiana enfocada en la misericòrdia de Déu i el seu poder, particularment com una acció de confiança infinita en què la misericòrdia de Déu i la seua passió és el preu ja pagat pels nostres pecats i que si confiem cegament en Jesús els nostres pecats ens seran perdonats, Jesús no serà el nostre just jutge sinó el nostre Salvador misericordiós. Més que una mera devoció és un gènere de la vida cristiana. S'expressa per mitjà d'actes interiors (actituds de l'ànima respecte a la Misericòrdia del Salvador i de la confiança en Déu) com a exteriors: la veneració de la imatge, l'hora de la misericòrdia, el rés de la coroneta, la festa de la Divina Misericòrdia i els actes de misericòrdia amb el proïsme
                 Joan Pau II va ser beatificat durant una cerimònia en la Plaça de Sant Pere del Vaticà el 1 de maig del 2011, va ser decidida esta data personalment per Benet XVI per tractar-se del diumenge de la Divina Misericòrdia, efemèride d'enorme valor simbòlic en el pontificat del Papa Wojtyla (ell la va instituir com a festa de l'Església universal, va canonitzar sor Faustina Kowalska i va morir en la vespra d'eixa festivitat en 2005).



              Ací a Castalla, el any 2010, en este mateix dia es va dedicar i beneir la segona capella (entrant a l'esquerra) a esta dedicació de la Divina Misericòrdia, i en 2011 també en este mateix dia, en la Missa de les 10,30 h. es va a beneir un quadro de la imatge de Joan Pau ll portat des de Roma i col·locat en dita capella.




                Enguany els tocs per a esta celebració són per un triple motiu, primer la celebració de l'octava de Pasqua, segon com he nomenat la festa de la Divina Misericòrdia i tercer l'acte que es va a dur a terme en la plaça de Sant Pere de canonització dels Papes Joan XXIII i Joan Pau II; acte al que ens unirem en l'oració des de la nostra parròquia, sent els tocs per a esta festivitat els següents:









DIA 26 DE ABRIL (VESPRA)


(Tocs propis de dissabte)

21.02 h. Volteig general parròquiay convent.







DIA 27 DE ABRIL

(FESTIVITAT DE LA DIVINA MISERICÒRDIA)




7.30 h. 1r Toc a missa convent.


7.45 h. 2n Toc a missa        “

8.00 h. 3r Toc a missa         “

8.01 h. Àngelus parròquia i ermita

8.02 h. Volteig general parròquia.


10.00 h. 1r Toc a missa convent.

10.15 h. 2n Toc a missa       “

10.16 h. Volteig general        “

10.30 h. 3r Toc a missa         “



11.30 h. 1r Toc a missa convent.

11.45 h. 2n Toc a missa       “

11.46 h. Volteig general convent.

12.00 h. 3r Toc a missa         "



13.01 h. Ángelus parròquia, convent i ermita.



13.02 h. Volteig general parròquia i convent



21.01 h. Àngelus parròquia, convent i ermita.

No hay comentarios:

Publicar un comentario