domingo, 29 de junio de 2014

PRESENTACIÓ DE LA CAMPANA DE SANT PASCUAL A LA PATRONA







               Encara que amb un poc de retard, vull deixar constància d'aquest nou canvi de la campana de Sant Pascual “Verge dels Dolors” per l'excepcionalitat que s'ha produït entorn d'aquesta.





           Com de tots és sabut i he narrat ja en entrades anteriors, tots els anys quan s'aproxima la festivitat de Sant Pascual, que ací a Castalla es posposa perquè no coincidisca amb la fira de San Isidre, és baixada aquesta campana del campanar del convent i col·locada en la espadaña que té en la seua ermita.





         El dimecres 21 de maig ens ajuntem Víctor, Fran i jo per al seu desmunte i baixada, anportansela el següent dia, dijous 22, Silvano per a la col·locació en la espadaña de l'ermita de Sant Pascual, sent ja el dia 26 quan ens vam tornar a reunir per a efectuar la seua pujada al campanar del convent i col·locació.





              Aquesta menuda campana en l'actual any 2014, i en els seus 110 anys d'existència perquè es va fondre en 1904 , ha tingut la missió i privilegi, al costat de la campana Sant Esteban, d'anunciar a la població el culte del mes de maig per trobar-se la patrona en aquesta església, per açò quan la baixem el primer que vam fer va ser col·locar-la davant la imatge de la Mare de Déu, tant per l'esmentat com per l'afinitat que tant la advocación de la Patrona “Soledad Gloriosa” com la dedicació de la campana “Nostra Senyora dels Dolors” tenen entre si. 









2 comentarios:

  1. Hola Juan Carlos, perquè el electromartell d'aquesta campana està nyigat i desconectat?

    ResponderEliminar
  2. Hola Jorge, perque es de la campana anterior i te la bobina masa potent per a eixa campaneta, corrent el perill de trencarla. En tindre diners l'arreglarem.

    ResponderEliminar