domingo, 27 de septiembre de 2015

TASCA DE MANTENIMENT DE CAMPANES 2015



     En aquesta ocasió va ser el dia 22 d'agost el triat per a realitzar la tasca de manteniment de les campanes de la parròquia. Com és ja costum els més matiners ens concentrem a la porta de l'església a les 7.30 h. del matí i els menys es van  incorporar al llarg d'aquest.






       Com tots els anys, en pujar al campanar el primer treball que vam fer va ser muntar el andamit per a començar amb la campana xicoteta. A les 8 en punt del matí vam procedir a tocar manualment el toc del  “Ave María” per a a continuació realitzar també manualment el volteig amb aquesta campana xicoteta per a solemnitzar aquest toc com a primer dia de la novena a la nostra patrona la Mare de Déu de la Soledat Gloriosa.







            En ser com en aquests últims anys un bon grup, ens dividim per a efectuar el manteniment en diferents campanes al mateix temps, i com en tots els treballs sobre les 9.30 h. pensem a baixar per a reposar forces, on ja ens estava esperant el rector D. Salvador Valls amb un bon esmorzar preparat.











          Després de concloure aquest, vam tornar a pujar per a seguir la tasca on ja es van anar incorporant els campaners menys matiners, i en aquesta ocasió també una campanera, que va escometre la seua tasca com un més, pintant i envernissant els trujes.




          En enguany 2015 també hem efectuat una bona revisió i tasca de manteniment en “la matraca” aplicant-li una bona capa de pintura en les seues parts metàl·liques i vernís en la fusta.








            Aquestes tasques de manteniment per a nosaltres les campaners i campaneres de Castalla, més que un dia de treball, que ho és, és un dia lúdic i festiu, on passem una bona estona, amb molta armonia i sobretot amb molt bon humor, per açò crec que podríem començar a denominar-ho com “EL DIA DELS CAMPANERS”







         Després de concloure el manteniment de les campanes realitzem un volteig general en la espadanya portàtil, que ja estava preparada per a eixir en l'entrada de moros i cristians el dia 1 de setembre, per a continuació traslladar-nos a la meua casa de camp per a prendre'ns la tradicional “cerveseta dels campaners”



No hay comentarios:

Publicar un comentario