lunes, 3 de octubre de 2016

Campanades per En Antonio Berenguer Fuster




           Dimarts passat 27 de setembre, al caure el dia, rebem la trista notícia que En Antonio Berenguer Fuster ens havia deixat per a partir a la casa del Pare, en pocs moments les xarxes socials eren un clam amb un doble sentiment, d'incertesa i tristesa, ja que de tots era coneguda la malaltia que patia, però ningú podíem imaginar la rapidesa d'aquest trist desenllaç.





          En Antonio va ser rector de la nostra ciutat de Castalla de setembre de 1991 a setembre de 1993. Malgrat ser curt l'espai de temps que va estar al capdavant com a pastor de la nostra parròquia, vam ser moltíssimes  persones les que entaulem amb ell una sincera i estreta amistat, que va perdurar fins al final dels seus dies. Va ser un home senzill i sincer, sense doblés, d'una gran valentia i treballador incansable, fidel al seu ministeri sacerdotal i d'una grandíssima devoció mariana, gran orador y tenia el do de la paraula, excelnt músic, gran persona i millor amic.




          Durant el temps que va estar al capdavant de la nostra parròquia cal ressaltar el seu zel en les celebracions liturgiques i més concretament en les grans celebracions, donant un fort impuls a la coral parroquial que per aquelles dates es trobava en decadència i formant també el cor juvenil, va restaurar la custòdia major, va reformar la il·luminació del convent afegint quatre llanties i vuit aplics, va restaurar la cúpula del camerí de l'ermita, va completar els bancs d'aquesta doncs es trobava solament amb sis, va realitzar una nova vidriera per al buit que ja tenia preparat des de feia molts anys, va instal·lar els farols processionals de la patrona en l'altar de l'ermita que fins llavors es trobaven en el museu parroquial i va regalar personalment una aurèola amb els seus dotze estels perquè les imatges de la Patrona quean estan reservades estiguen amb tota la seua dignitat.



Va nàixer a Polop de la Marina l'any 1953, va ser ordenat sacerdot al novembre de 1976, coadjutor de l'Asunción de Xixona, rector de la Torre de les Maçanes, vicari de La nostra Senyora del Carmen d'Elx, vicari de Santa Maria d'Elx, mestre del Misteri, capellà de la Vinguda de la Verge, rector de Castalla, de la Vilajoiosa, d'Altea la Vella, administrador parroquial de l'Almudena de Benidorm i rector de Sant Joan Baptista de Benidorm.



La Missa exequial va ser oficiada per l'Il·lm. Sr. Bisbe D. Jesús Murgui, concelebrant el vicari general i mig centenar de sacerdots. Com era de preveure la parròquia de Polop es va quedar xicoteta per a albergar la multitud de fidels que acudim per a resar per l'etern descans de la seua ànima i acomiadar-li, va ser cantada per la capella del misteri d'Elx.

 



Dimarts que ve 4 d'octubre, festivitat de Sant Francesc de Asis, patró de Polop i a qui professava una gran devoció, celebrarem D.M. un funeral ací en la parròquia de Castalla per l'etern descans de la seua ànima i realitzant les campanes el toc típic de difunts de sacerdot.





No hay comentarios:

Publicar un comentario